Projecten

Tineke Storteboom: Schatten op de Dam - onbekend gebied in kaart gebracht
Rabobank, locatie de Dam

Tentoonstelling van 10 december 2009 tot en met 28 februari 2010.

Op een historische locatie in de Amsterdamse binnenstad, in de Rabobank op de Dam, toont Tineke Storteboom haar installatie met aardewerken potten in combinatie met foto’s van monumentale landschappen.
Met haar kopergouden potten weet zij door middel van fotografie interessante landschappen te genereren. De keramiek heeft een barokke uitstraling, een verwijzing naar overvloed en rijkdom. Storteboom laat zich in haar materiaalkeuze leiden door de kwetsbaarheid en de puurheid van klei en het zuiverende vermogen van goud en olivijn.
De installatie van Storteboom laat de beschouwer een onbegrensde wereld binnentreden. De foto’s van onontgonnen en onbekend gebied tonen de schatten van de aarde. De ‘Innerlijke landschappen’ zoals zij die zelf noemt, ontvouwen zich in reeksen van afwisselende beelden. Geen enkele foto is ooit hetzelfde, omdat de externe invloeden zoals seizoenen en tijdstip van de dag, de kleuren en uitkomst van de foto's bepalen.

Zomerse Stillevens & Tuinen – Hollandse Meesters Barok en Modern
Stadsmuseum IJsselstein

Tentoonstelling van 25 april t/m 30 augustus 2009

In het Stadsmuseum IJsselstein, gelegen in het pittoreske stadshart van de vestingstad IJsselstein, ontwikkelde Artaffection een tentoonstelling waarbij werk van dertien hedendaagse kunstenaars in verband werd gebracht met barokke kunstwerken. De hedendaagse kunstwerken gaven op geheel eigen wijze vorm aan de 17e eeuwse thema’s van bloem- en fruitstillevens en tuinen, gebruik makend van uiteenlopende media.
Met barokke schilderijen van Jan Pauwel Gillemans II & Pieter Rijsbreack, Christiaan Luyckx, Matthijs Naiveu, Anna Ruysch, Rachel Ruysch, Jacob Rootius, Jean Philip van Thielen en Vincent Laurensz. van der Vinne II en hedendaags werk van Daan van Golden, Margriet Smulders, Walter Elst, Siert Dallinga, Marc Mulders, Jan van der Kooi, Han Klinkhamer, Guido Geelen, Nico Heilijgers, Bart Domburg, Marnix Goossens, Tineke Storteboom en Levi van Veluw.